STRESS-HÅNDTERING

Der er valg imorgen og trods det at stress er blevet en national epidemi, så fylder det ikke meget i slutspurten om stemmerne.

Jeg har lavet denne korte video om STRESS, da der tilsyneladende er politisk UVILJE til at gå ind i stressproblematikken.

De seneste større undersøgelser er ifølge Stressforeningen helt tilbage fra 2007, 2010 og 2014!!!

Altså ingen tal i fem år, selvom internationale undersøgelser viser at tallet er eksploderet.

I denne video fortæller jeg, hvorfor stress opstår.

Desværre stopper videoen, da min telefon blev overhedet. Så jeg skriver istedet her, hvordan du kan arbejde med din stress.

Hvis du er så stresset at du ikke kan komme igang med nedenstående øvelse, så overvej om du kan overskue at tage væk fra dine vante omgivelser i et døgn eller to. Der skal som regel ikke så meget til, før vi ser tingene lidt tydligere end vi gør, når vi er fanget i hamsterhjulet.

STRESS-HÅNDTERING

1. Start med at danne dig et overblik over dine 8 vigtigste livsområder.
(Børn, Arbejde, Mand/Kone, Fordybelse etc. Det er op til dig hvad de er.

2. Vurder hvert område på en skala fra 1-10 ud fra vigtighed.

3. Vurder dernæst hvert område på en skala fra 1-10 ud fra tilfredshed med din indsats i området.

4. Marker afstandene imellem betydning og tilfredshed i de 8 områder. Afstanden er lige med mængden af din stress.

5. Vælg dernæst bevidst, hvilket af områderne (gerne hvor afstanden er størst), som du vil prioritere at arbejde med. Beslut dig for at udskyde de andre områder, hvis muligt, indtil dette første område er håndtere.

6. Få evt. noget coaching på det område, hvor afstanden er størst. Formuler hvad dit mål er i det pågældende område. Hvilke justeringer du længes efter, formuler dit mål klart og specifikt og så er du igang. Se også på hvad du frygter i det pågældende område og hvordan du kan vende frygten til en kvalitet du kan træne. Fx at turde fejle. Jo mere du træner at turde det en lille smule, jo mindre vil frygten være = jo mindre modstand = jo mindre stress.

7. Husk ordsproget: What you persist resists, så det at du modsætter dig et område i dit liv og drukner i stress og afmagt får ikke “problemet” til at forsvinde. Snarere tværtimod.

8. Så prioriter, accepter og ager – så er du på vej mod mindre stress.

 

Hello Sunday!Handlekraft på mail, hver søndag.
Få visdom, input og træning til ugen +
Særlige invitationer til begivenheder KUN for abonnenter

Nyt online produkt

Gå til Kender du typen?