Min værnepligt i mørket

7

Jeg sidder på en cafe i København med min kæreste og forbereder mig på en workshop, jeg skal holde sammen med nogle dedikerede ildsjæle i næste uge.

Mit ego larmer allerede.

Deltagerne er change-leaders fra hele verden. Nogle er tidligere nobelpris-nominerede, spirituelle ledere, FN-rådgivere og mange flere.

Det skal handle om forbindelsen imellem indre fred og ydre fred i verden, og jeg kan mærke mit ego puste sig op i mørket.

“Hvem tror du egentlig du er?” “Er du nu den rigtige, til at undervise så erfarne ledere fra hele verden”? “Hvad skal du kunne sige, som de ikke har hørt 1000 gange før”.

Vores ego får altid ret
Heldigvis kender jeg mit ego godt. Jeg ved at det udspringer af mit overlevelses-instinkt, og at dets job er at vurdere, om jeg er i livsfare. Potentiel livsfare.

Det scanner altid efter trusler, eller situationer der kan opfattes truende, og styrer hvorvidt jeg skal flygte, gå i frys eller slås.

Jo mere opmærksomhed, jeg giver mit ego, jo mere magt får en potentiel trussel over mig og min krop begynder at (over) reagere. Over tid bliver det til en tilstand af stress.

Vores instinkter er en del af livet
Vores overlevelses-instinkt er en indgroet del af vores biologi, og folk der siger, at de ikke har et ego, har bare ikke opdaget det endnu.

Når vi oplever et vist niveau af udfordring i livet, går egoet altid igang med at snakke. Det er vigtigt ikke at give ego’et for meget plads og opmærksomhed.

For giver vi det lov, vokser det i styrke, og får i sidste ende overtaget vores handlinger.

Monsteret i skabet
Det svarer til, du fortæller et lille barn, at der er et stort monster i skabet lige inden det skal sove. Barnet ved godt, der ikke er noget monster i skabet, men alligevel bliver det bange.

Pludselig hører det en lyd, der var beviset. Der er måske et monster i skabet alligevel!

Der kommer en lyd et andet sted fra, og pludselig er barnet helt vågent og lytter nervøst i mørket. Hjertet banker, adrenalinen kører i kroppen indtil barnet flygter ind til dig for at finde tryghed.

Bagefter bebrejder barnet sig selv, at det blev bange.

For der var jo ikke noget at være bange for. Det var bare pjat. Barnet føler sig utilstrækkeligt og svagt og gør sig selv forkert for at reagere på noget, der bare var en dårlig joke.

Resultatet er frygt og selvbebrejdelse. Tilsammen en drænende tilstand af reaktion.

Vores indre mørke
Spørger du en fisk, hvad den svømmer i kan den ikke svare.

Den ser ikke vandet, fordi den svømmer i det hver eneste dag. Spørger du et menneske, hvilken tilstand det går rundt i dagligt, kan de fleste ikke svare.

Sandheden er, at de fleste mennesker går rundt i en tilstand af reaktion konstant. Sådan er livet.

Den daglige vej mod stress
1. Noget uventet sker i løbet af dagen. En person vender ikke tilbage som lovet, du bliver misforstået, trådt over tæerne eller glemmer at løse en opgave.

Vi mennesker fejler hver eneste dag, ting går ikke som planlagt og det sekund vores ego føler sig truet, så reagerer egoet med skrue op for frygt.

2. Vores ego kommer i kontakt med frygten for ikke at være god nok, og begynder at finde beviser på at det er sandt. Beviserne er lettet at finde, for ud af en hel dag, vil vi altid have fejlet med noget.

HA! der var beviset, siger ego’et. Se, du er slet ikke god nok.

3. Så går vi i reaktion. Gør noget spontant for at komme væk fra situationen, ofte noget dumt som vi fortryder senere. Vi flygter fra problemet eller forsøger at tørre skylden af på nogle andre, eller går til angreb på en vi holder af.

4. Til sidst dømmer vi os selv for vores reaktion. For det var jo slet ikke det vi ville, og der var jo slet ikke noget at være bange for helt oprindeligt, og nu har vi bare gjort det hele meget værre.

Skiftet fra frygt til fred
Tro det eller ej. Men de fleste mennesker går igennem dette scenario hver eneste dag. Vi fortæller ikke nogen om det, pakker det væk af frygt for at det kun er os, der har det sådan.

Faktum er, at det er helt normalt. Det er en del af det at være menneske.

Sandheden er, at vi har adgang til en helt anden måde at leve på, der fjerner både frygt og bebrejdelse. Vejen består i at skifte tilstand til vores livsformål.

At komme i kontakt med det, vi står for i livet og se situationen gennem de briller.

Min egen vej ud af mørket
Så som jeg sidder og forbereder mig, skifter jeg kanal fra mit ego’s indre stemmer til mit personlige kald. Mit formål er at udbrede bevidsthed, fred og formål, fordi det har reddet mig fra mit eget indre mørke.

Det mørke jeg var fanget i da jeg var yngre, og aldrig kunne gøre noget godt nok.

Da jeg som 24-årig opdagede, at det var muligt at kravle ud af mit livs fængsel, lovede jeg mig selv, at nu havde jeg aftjent min værnepligt der. Mit liv er for kort til langvarigt mørke.

Der er ingen at imponere
Så snart jeg mærker mit formål mærker jeg fred. Jeg ved, at der ikke er en sjæl, jeg skal imponere, men en gruppe at facilitere, og at jeg har masser af erfaring i at facilitere mennesker i skiftet fra ego til livsformål.

Jeg ved, at vi alle har brug for at blive mindet om, at vi består af lige dele frygt og formål. At selv den mest succesfulde person i verden bærer frygten at blive dømt inden bag facaden.

I virkeligheden er vi allesammen mere ens end vi går og tror. Vi fejler allesammen hver dag, vi dømmer os selv for at gøre det, og skjuler det af frygt for at blive dømt af andre.

Fra frygt til fred i et splitsekund
Vi kan alle skifte tilstand i et split sekund, når vi kommer i tanke om, hvad vi står for i verden og overgiver giver os til en tilstand af formål og tillid til livet.

Universet har langt højere planer med os, end vi nogensinde selv vil kunne regne ud.

Så vil du have indre fred, så gælder det ikke om at undgå situationer, hvor du kan fejle, men derimod at lytte mindre til dit ego og istedet tune ind på de værdier du står for i livet.

Taler du til andre fra en tilstand af formål vil situationen altid løse sig langt bedre, end hvis du taler fra frygt og bebrejdelse.

Det gælder UANSET hvilken situation, vi står i. Hvor hardcore og uretfærdigt det end kan føles, at livet har sat os i en given situation, så vil vi altid være bedre tjent med at håndtere situationen udfra vores formål.

Ugens træning i indre fred
Jo mere du træner, at skifte fra frygt (ego) til formål, jo lettere bliver det.

Er du helt lost omkring, hvad dit formål er, så kan det hjælpe at tænke på en person, du beundrer, eller en som inspirerer dig.

Tænk på, hvordan denne person, ville løse den situation, du står i og så er du allerede et skridt videre. Vi beundrer kun folk, der symboliserer noget af det, vi selv står for i verden.

Ugens øvelse er derfor:

  1. Fang dig selv i at være reaktiv. Træk vejret og skift til en tilstand af formål og fred.
  2. Vær ansvarlig for de situationer, dit frygtsomme ego har bragt dig i og slip bebrejdelser mod andre.
  3. Øv dig i at kommunikere dine behov og betragtninger, fra et fredeligt sted, fremfor at gå i reaktion, når noget går dig imod.

Det er 100% garanteret værd at prøve af.

Kærligst

underskks

PS. Jeg vil glæde mig til at høre fra dig i kommentarfeltet nedenfor.
7

Comments

comments

7

Hello Sunday!

Få visdom, input og træning til ugen +
gratis "Lykken-Kommer-Indefra"-meditation.