Kunsten at give slip

4

Jeg landede med hjertet i halsen i New York City.

Idag for præcis 4 år siden, efter et opkald om morgenen, havde vækket mig og en kvinde fortalt, at min verdensberømte lærer og mentor Don Riso nok snart ville dø.

Jeg havde set ham 10 dage tidligere. Siddet i hans stue ved Enneagram Instituttet, The Barn, i Upstate New York og talt om Enneagrammet, om livet og døden, mens Mindjuice’s Masterelever blev undervist af dygtige lærere fra instituttet i bygningen ved siden af.

Han var for syg til at undervise dem, men mente ikke han ville dø foreløbig, hvilket var min store frygt. Dont worry sagde han. I’m not dying yet. 

Men da jeg hørte kvinden i røret fløj jeg op. Alle alarmer ringede inden i. Jeg aflyste alt, fandt en flybillet og fløj afsted, mens jeg bad til at jeg ville nå det. 

Han var som en faderfigur for mig, Don Riso, og det var ubærligt ikke at nå det, ligesom jeg ikke nåede hjem da min far forlod min liv, mens jeg gik i gymnasiet. 

Livet skyldte mig en tjeneste
Jeg følte at livet skyldte mig at nå det denne gang. Men livets gaver kommer i mange mærkelige indpakninger. 

Da jeg landede var han død, og jeg blev ramt af tvivl om, hvorvidt det var passende at tage op til The Barn alligevel. 

Min frygt sagde nej, men mit hjerte sagde ja, og jeg tog chancen og kørte derop. De næste dage tilbragte jeg i selskab med hans nærmeste. 

Solen skinnede og vi sad og mindedes Don og det specielle menneske han var. Stemningen var på en gang rørende, sørgelig, kærlig og berigende. 

Fra fortrydelse til tak
Jeg gav slip på min mening om, hvordan den optimale afsked ville have været.

Fremfor at fortryde at jeg ikke fik sagt et sidste farvel, mærkede jeg en dyb taknemmelighed over at jeg havde været sammen med ham 10 dage forinden.

Og at vores Masterelever året inden alle sammen havde kæmpet sig igennem århundredes stormvejr til New York og oplevet fem dage i hans selskab.

På billedet underviser vi dem sammen.

Idag er det 4 år siden jeg sidst var på hans og hans kollega Russ Hudsons sted, The Barn, og idag starter over 20 nye elever i Mindjuice. 

Vores undervisning er baseret på så meget af det, jeg lærte i mine år med Don Riso som min lærer og mentor. 

Æret være hans minde, hans undervisning og bøger har ændret både mit og millioner af andre menneskers syn på, hvad der er muligt i livet. 

Kærligst

underskks
4

Comments

comments

 

4

Hello Sunday!

Få visdom, input og træning til ugen +
gratis "Lykken-Kommer-Indefra"-meditation.