#11 – Forstå Dit Kompetente Barn

Min søn Lucas var kun et år gammel, da jeg mødte familieterapeuten Jesper Juul.

Eller rettere fandt Jesper. Han var i Norge, men som chefredaktør for et nyt forældremagasin skulle jeg bruge en kompetent forældrecoach og hvem bedre end manden bag bestselleren “Dit Kompetente Barn”.

Jeg fløj op til ham og vi svingede hurtigt sammen. Han blev tilknyttet magasinet og jeg sad med ved alle hans møder med familier og skrev artiklerne. Læringskurven var stejl. Han sagde ting jeg aldrig havde hørt før og jeg sugede det hele til mig.

Senere lokkede han mig til at forlade Magasinet og vi startede firmaet Familielaboratoriet op i Danmark, Jesper, jeg og Louise.

Dernæst tog det fart. Igennem fem år underviste vi lærere, pædagoger, terapeuter, psykologer i relationskompetence.

Vi mødtes vi med over 100 danske familier, som Jesper og jeg coachede. Jeg skrev artikler om møderne til alle mulige magasiner.

Vi udgav en bog om de mange samtaler, lavede film og uddannede hundredevis af forældre sammen.

Han lærte mig at se mine børn i et helt andet lys. At se deres kompetencer, at give børn et ansvar istedet for at tage det fra dem. Han hadede når forældre curlede deres børn. Mente at det var den største mishandling af relationen og han udtalte sig gerne i direkte vendinger.

Jeg er taknemmelig for at Lucas kun var et år, da jeg mødte Jesper, for ellers havde jeg gjort så mange ting anderledes som mor.

Hans visdom var unik på mange måder og hans uprætentiøse tilgang nærmende det ukorrekte var fuldstændig befriende.

Alt den viden Jesper gav mig om det at være forældre, om det at være barn og samspillet i denne vigtige relation, laver jeg nu en FB LiVE serie omkring.

Hvis interessen er stor laver jeg også et lukket forløb efterfølgende.

Kærligst

underskks

0

Comments

comments

 

0